Van afval naar grondstof

Het DNA van Akwadraat Consultancy kun je omschrijven als het optimaliseren van de afvalketen. Dat begint al bij  het zo lang mogelijk voorkomen dat iets afval wordt. Met de VANG doelstelling: steeds meer van afval naar grondstof gaat dat verder.Elke gemeente of samenwerkingsverband heeft daarvoor zijn eigen ambities of eigen oplossingsrichtingen. Wij willen graag helpen om dit waar te maken.

nieuwe ontwikkelingen

Wij voelen ons heel erg betrokken bij nieuwe mogelijkheden om de VANG doelstellingen te helpen bereiken, daarom zoeken wij naar nieuwe ontwikkelingen van afval naar grondstof. Op lokaal niveau  zetten wij pilots op onder de term Recycle Service, waarbij kleine herbruikbare spullen op afroep aan huis ingezameld worden. Je kan hierbij denken aan frituurvetten, klein hout, klein metaal, kleine elektrische apparaten of kaarsvet. Dit wordt gedaan met mensen die een afstand tot arbeidsmarkt hebben. Het uitsorteren ervan en doorzetten naar de  eindbestemming van de gescheiden ingezamelde fracties geschiedt met inzet van ‘social return. Op landelijk niveau zijn wij, via Luierrecycling Nederland, betrokken bij de nieuwe mogelijkheden. Namelijk de gescheiden inzameling en verwerking van luier- en bij kinderdagverblijven, zorginstellingen en gemeenten.

Contact

Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden om uw VANG ( van afval naar grondstof ) te verbeteren ? Neem dan contact met ons op : aalders@akwadraat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *